Dziś będzie to ZUPKA JARZYNOWA Z KURCZAKIEM.
Skład:
2 marchewki,
kawałek pietruszki,
kawałek selera,
kawałek pora,
mały kawałek piersi z kurczaka,
1 łyżka oleju rzepakowego (doskonałe źródło kwasu tłuszczowego Omega 3),
1 szklanka wody.
Sposób przygotowania:
1. Umyj i pokrój drobno kurczaka i warzywa.
2. Wrzuć wszystko do jednego garnka i powoli gotuj ok. 35 minut.
3. Pod koniec gotowania dolej 1 łyżkę oleju rzepakowego.
4. Kiedy skończysz zmiksuj i smacznego.
PAMIĘTAJ! W czasie gotowania dolewaj wody, kiedy będzie jej za mało.
Podany przeze mnie przepis starcza na 3 porcje po 200 ml obiadku.
Wszystkim maluszkom życzymy smacznego.
Alla i Kubuś
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz